Dovolená

Ne, že bych odjezdem na dovolenou si vzal volno od Boha. Ne, to ne, ale přesto se na stránkách odmlčím až do 18.9., kdy se vrátíme.

V sobotu v Rádiu 7 byla jedním z hostů Lenka Pucová. Hovořili jsme o životě lidí, kteří žijí singl. Upozornila na jedno z nebezpečí, které je může potkat. A to uzavření se do sebe. Mluvila o tom, že má velmi bohatý vnitřní život a dokáže být hodiny uzavřená v něm. Je to věc, kterou si musí hlídat, aby ztratila vztah s lidmi.

Vím, o čem mluví, protože mám něco podobného a to nežiji sám. Také dokáži žít uvnitř sebe. Je to skvělé, pro vidění prorockých obrazů, pro psaní apod., ale Bůh nás nestvořill pro vnitřní život, ale život jako takový. Je to podobně nebezpečné jako se zavřít s počítačem a žít ve virtuálním světě.  Pro psaní a přemýšlení je důležité zažívat příběhy, být v reálném ději, v reálných skutečnostech. Podobně je to i s vírou v Boha. Svou víru nezjistím, pokud ji budu používat jen virtuálně. Abych ji uskutečnil, potřebuji skutečný život. Jedním z nich je i dovolená, na které bych rád prožil mnoho nových zážitků s rodinou, lidmi a Pánem. Věřím, že jich bude dostatek pro několik dalších měsíců. Vám všem přeji také mnoho nových setkání s živým Bohem a lidmi kolem, které vás budou inspirovat k dobrému a bohatému životu. Zatím ale nashledanou 18.9.