Zamyšlení na každý den. Nebal to.

Všude tam, kde tě Bůh postavil, ať již s velkou nebo podle tebe s nepatrnou odpovědností, v práci, ve sboru, doma mezi přáteli, všude tam tě postavil do své autority. 297582Tam, kde momentálně stojíš, jsi nositelem Boží autority,, lásky, milosrdenství, milosti a také jeho spravedlnosti. Přinášíš světu a lidem nebeské království. Je to území, které  díky tomu nepatří světu, ale Bohu.
V první kapitole knihy Jozue, Bůh říká Izraelitům: „Dal jsem vám každé místo, na které vaše noha šlápne…“. Podobně to platí i pro nás. Tam, kde stojíme, stojíme na místě, které nám patří. Není to o tom, že si můžeme všude dělat nárok na nějakou půdu, dům, město nebo zemi jenom proto, že na ni stojíme. Ta má svého majitele. Nepřišli jsme zabírat majetek. Platí to pro nás v duchovní oblasti. Tam kde stojíme, právě na tom místě je nám svěřena duchovní autorita.To znamená, že jsme tam proto, abychom ničili skutky ďábla a vyhlašovali Boží království jeho spravedlnost a moc. Pokud toto místo opustíme, pak ho obsadí kníže toho světa, satan se svou mocí. Místo, abychom ničili a zabránili jeho expanzi, dáváme mu naším odchodem prostor pro uplatnění jeho autority nad lidmi a ději.

Ďábel si je vědom této věci, a proto se snaží za každou cenu ti znechutit místo, na které tě Bůh postavil. Znechutit skrze lidi, těžkosti, nemoci, pomluvy. Nahnat ti strach. udělá vše proto, aby tě zastrašil. Aby jsi si sbalil kufry a odešel. Pokud to neuděláš, nemá nárok na toto území. Chci tě dnes povzbudit, aby jsi to nevzdával, nevzdávala. Pokud jsi na místě, na které tě Bůh povolal, On tě i chrání. Pokud to vzdáš, protože chceš mít klid, utéct od odpovědnosti, pak ti mohu s jistotou říct, že klid nezískáš. Naopak může se ti stát, že budeš stále utíkat. Místo aby jsi vítězil a k tomu jsi Bohem určený, budeš otrokem strachu a stále na útěku před „něčím“.
Naopak vezmi odpovědnost, kterou ti Bůh dává i s její autoritou od Boha a postav se proti útokům ďábla. Vytrvej a uvidíš vítězství. Vytrvej a uvidíš svůj růst. Vytrvej a uvidíš Boží království na zemi, Uvidíš lidi vysvobozené pro Pána.
Možná máš již sbalené kufry a říkáš si: nestojí mi to za to. Balím a odcházím. Prosím, vybal kufry a zůstaň.
Požádej Ducha svatého, aby ti ukázal, kdo stojí za tebou. Aby ti zjevil, kým jsi v něm a jaké zbraně máš k dispozici. Aby ti dosvědčil, že ďábel byl již poražen. Není důležité jak se momentálně citíš a ani to, co si o tobě myslí jiní nebo ty sám:
Izajáš 54:17  Žádná zbraň vyrobená proti tobě se nesetká se zdarem, každý jazyk, jenž proti tobě povstane na soudu, usvědčíš ze svévole. Toto je dědictví Hospodinových služebníků, jejich spravedlnost je ode mne, je výrok Hospodinův.“

Nebal kufry a vytrvej!
Mějte z toho jen radost, moji bratří, když na vás přicházejí rozličné zkoušky. Vždyť víte, že osvědčí-li se v nich vaše víra, povede to k vytrvalosti. A vytrvalost ať je dovršena skutkem, abyste byli dokonalí a neporušení, prosti všech nedostatků. (Jakub 1:2-4)

Napsat komentář