Zamyšlení na každý den. Život a smrt.

Když lidé mluví o životě a smrti, vždy pak mají na mysli fyzické narození a fyzickou smrt. S prvním nadechnutím novorozence bojujeme o poslední nádech před smrtí. Je to boj těla o přežití tady na zemi. I když bychom mluvili sebevíce o tom, že se nebojíme smrti, ve chvíli, kdy nám někdo podrží hlavu pod vodou, začneme bojovat o život, o nadechnutí. Tělo samo o sobě bojuje nezávisle na našich myšlenkách. Je to přirozené a zachovává nás to při životě. Proč o tom píši. Jsme spojeni s fyzickým životem a i naše chápání života a smrti je tím ovlivněno. Jak přemýšlí Bůh. Co je pro něj život a smrt.  Matouš 10:39  Kdo nalezne svůj život, ztratí jej; kdo ztratí svůj život pro mne, nalezne jej. Bohu jde především o náš věčný život. Bůh je zaměřen na věčnost. Vše, co činí v našem životě, je pro náš věčný život. Touží po tom, abychom mohli být stále a navěky v jeho blízkosti. (1.Timoteus 2:3-4 To je dobré a vítané před Bohem, naším Zachráncem, který chce, aby všichni lidé byli zachráněni a přišli k poznání pravdy.)
Bůh udělá vše proto, abychom se mohli dostat do jeho království. I kdyby nás to mělo bolet tady na zemi, i kdybychom měli ztratit něco, nebo někoho pro nás důležitého tady na zemi. Marek 9:43-7 Svádí-li tě k hříchu tvá ruka, utni ji; lépe je pro tebe, vejdeš-li do života zmrzačen, než abys šel s oběma rukama do pekla, do ohně neuhasitelného. A svádí-li tě k hříchu noha, utni ji; je lépe pro tebe, vejdeš-li do života chromý, než abys byl s oběma nohama uvržen do pekla. A jestliže tě svádí oko, vyloupni je; je lépe pro tebe, vejdeš-li do Božího království jednooký, než abys byl s oběma očima uvržen do pekla,)
Ať se jedná o blízké osoby, věci, finance, někdy zdraví nebo část těla, o náš intelekt apod. není to pro něj lehké, neraduje se z toho, ale bolí ho to stejně jako nás. Ale pokud je to nezbytné pro náš věčný život, pro budoucí službu jemu, pak to dopustí. I když se ďábel raduje, že nám může ublížit, je to jeho prohra. Pokud  mu to Bůh dovolí, pak proto, aby na nás zjevil svou slávu, jeho víru v nás, jeho lásku k nám a naši k němu a především pro naše spasení a věčný život. Vypadá to podivně, ale je to tak.
Bůh přesně ví, co potřebujeme a nedám nám zkoušku nad naše síly a zároveň se zkouškou dává i východisko. To vše proto, aby nás oddělil od lidského myšlení a jednání. Aby nás tvaroval do obrazu Ježíše Krista.

1 Korintským 10:13  Nezachvátilo vás jiné pokušení než lidské; věrný je však Bůh, který vás nenechá zkusit více, než snesete, ale se zkouškou dá i východisko, abyste ji mohli snést.

Napsat komentář