Jistota

„Hospodin je vznešený – bydlí v nebesích, právem a spravedlností Sion naplní. Bude ti jistotou po všechny tvé dny, pokladem spásy, moudrosti a vědění – úcta k Hospodinu je jeho bohatstvím!“ Izaiáš 33:5‭-‬6 B21

Nejistota nás dokáže přivádět až k šílenství. Nejistota ohledně zdraví a života,  nejistota ohledně budoucnosti dětí, nejistota ohledně zajištění rodiny, nejistota ohledně práce, nejistota…. nejistota…  Nejistota nám bere pevnou půdu pod nohama a otvírá dveře panice a strachu. Dokonce některé přivádí k myšlenkám na sebevraždu, jiné zase do lhostejnosti a rezignaci na hledání smyslu života.

Izajáš mluví o Hospodinu jako jediné jistotě, které trvá po všechny  dny. Jistota přináší uklidnění, jistota přináší naději do budoucna, jistota přináší radost. Jistota shrbené a schromlé staví na nohy a rovná a zpevňuje jim záda, aby chodili vzpřímeně bez bázně a hany. Aby chodili bezpečně životem. Jistota dává pevnou půdu pod nohama. Jistota zná smysl života.

Jistota je Kristus. Jistota je v uctívání Hospodina. Jistota je v jeho poznání. Jistota je v poznání a poslušnosti jeho Slovu. Jistota je být v jeho vůli, na jeho cestách, v jeho přítomnosti. Jistota je sedět u jeho nohou i když mlčí a my nic neslyšíme. Jistota je mít a žít jeho Duchem.