Nová Evropa

Pro některé bude překvapením, že o sjednocenou Evropu usiloval již náš král Jiří z Poděbrat. Jeho konkurentem na „předsednictví“ ve sjednocené Evropě byl tehdejší Ludvík XI král Francie. Jiří z Poděbrat usiloval o sjednocení Evropy hlavně pro ochranu před Turky. Sjednocená Evropa by byla něco jiného než Svatá říše římská. (Ta byla volným svazkem království ve střední Evropě.) To, co se nepodařilo Jiřímu z Poděbrat, se dnes stává skutečností.

Evropská unie je také zatím svobodným svazkem evropských zemí, které se dohodly na společných postupech v různých oblastech obchodu, investic, dotačních programů, společné měny… . Tak, jak ji dnes známe, je složená z velmi bohatých a mocných států – Německo, Francie, Nizozemí, Luxembursko, Švédsko… (severské státy), dále ne tak bohatých jako je Rakousko…, chudších ale celkově s mnoha miliony obyvatel jižní Evropy – Španělsko,  Itálie, Portugalsko, Řecko… a pak ze zemí bývalého východního bloku – Polsko, Česko, Slovensko a pobaltské země, ale také země na jihovýchodu Moldavsko, Rumunsko.. Protože zde jsou státy bohaté a chudé mocné a slabé bylo potřeba zajistit, že bude slyšet i hlas těch chudých, malých a slabých. To bylo danné právem veta. Země EU se musely společně na věcech shodnout a každá země má právo na vetování (zastavení, zablokování jednání) toho, na čem se ostatní dohodli. To umožňuje malým a slabým státům prosadit i své zájmy a být slyšet. Všechny státy unie jsou svrchované a mají vlastní armádu a žádná armáda ostatních zemí nemůže působit v druhé zemi, bez souhlasu té země. To je ještě současný stav.

Během pandemie vnímáme, že se něco děje v zákulisí, dobře přikryté právě pandemickou histerií, nouzovými stavy, urychleně a tak trochu tajně odhlasovanými zákony… Mnoho z nás to vnímá, ale nevíme proč a co se vlastně děje. Jen někde uvnitř cítime, že až to skončí, Evropa bude jiná. Jaká bude Evropa?

1. Evropská unie se transformuje v jeden stát. S prezidentem Evropy, vládou Evropy, armádou Evropy, policií Evropy, jednotnou měnou ve všech státech, zahraniční politikou Evropy, obranou Evropy… Ostatní národní státy se stanou jen nějakými „guberniemi“ s velmi omezenými pravomocemi. Budou mít sice své vlády a předsedy vlád nebo gubernátory, ale myslím, že funkce prezidentů nakonec skončí. Bude zbytečná. Dokonce si myslím, že budou zrušené i evropské monarchie. Evropský stát bude dokonalý v kontrole svých občanů a dokonalý v technokracii. Vznikne nový člověk Evropan.

2. Počet obyvatel EU se pohybuje někde kolem pěti sty milióny. Z toho 128 miliónu mají jižní země. Po vystoupení Anglie z EU (která vystoupila právě z důvodů plánování jednotného státu Evropy) se hlavní silou a tím, kdo udává směr stalo Německo a Francie jako nejmocnější státy. Právě Německo prosazuje stát Evropa, ve kterém bude mít vúdčí roli. Naopak zemím jižní Evropy, zemím Vyšegratstké čtyřky vyhovuje současný stav. Aby se Evropa mohla stát suverénním státem potřebuje změnit současnou smlouvu a především právo veta. To se podaří, pokud se tyto země stanou plně závislé na financích z EU. Pak bude moci EU nařizovat a uplatňovat diktát vůči ostatním zemím tak, jak se na tom dohodnou ty silné a mocné země. Pandemie tomu skvěle napomáhá. Jednak likviduje nezávislost střední třídy, jednak posiluje vliv, moc a kapitál velkých nadnárodních korporací a celkově ničí ekonomiky států a to především těch chudších a slabších, jejichž rovnoprávné postavení v EU právě zajišťuje právo veta a další body současné smlouvy. Státy jižní Evropy jsou na tom nejhůře, protože byly nejvíce postižené pandemií a potřebují finanční pomoc z EU okamžitě. Když bylo vše připravené včetně zadlužení všech těch chudších a slabších států, vystoupilo Maďarsko s právem veta a zablokovalo tuto pomoc a rozpočet na další léta.  (V takovém případě platí rozpočet EU z předcházejícího období.) Může to vypadat jako boj Maďarska o nezávislost a rovnoprávnost v EU, ale jen na první pohled. Kdyby Maďarsko nevetevalo, pak by rozpočet a zadlužení zemí prošlo, ale nejednalo by se o zrusení veta a potřebě nové smlouvy. Nyní i země jihu, které se bránili vůči Německu a Francii budou souhlasit s odstraněním práva veta a změnami v EU, které oslabí jejich pozici a udělají z nich do budoucna jen nějaké části jednoho velkého státu Evropa. To by nikdy za jiných okolností nedovolili. Nyní, protože potřebují akutní finanční pomoc budou souhlasit se vším, co Brusel vymyslí. Tak Bruselu, ale především Berlínu, odkud pochází skutečné vedení, podaří udělat obrovský skok k vytvoření svrchovaného státu Evropa.

3. Stát Evropa bude mít větší počet obyvatel než USA. Bude mít větší vliv na světovém trhu a větší HDP než USA.  Bude mít druhou největší armádu světa, po té čínské. Armáda Evropy  je velmi důležité téma. Proč armáda Evropy, když je tu NATO. Jsou tři oblasti, bez kterých se neobejdeme, abychom si udrželi moc a vliv. Jsou to peníze, média a armáda. Finanční útok právě proběhl společně s pandemií a zajistil závislost zemí na EU – dlouhodobé zadlužení apod.. Média jsou také již z větší části pod kotrolou a nastartovala se cenzura. Zbývá armáda. Ta je potřeba jak k obraně Evropy, tak k prosazování zájmů Evropy ve světě a především k prosazování politických rozhodnutí uvnitř Evropy. O to jde nejdříve. Je snadné si představit, že mnoho set tisíc (v součtu možná milióny) lidí nebude s takovou Evropou souhlasit. Budou se stavět proti. Pak je potřeba sílu, která se s takovými lidmi vypořádá a srovná vše tak, jak si Brusel představuje. Již dnes se v parlamentech zemí schvalují zákony, které umožní přesun nebo zásah takových jednotek EU na jejich území. Již minimálně dva roky se připravuje vznik armády EU, jejíž základ bude tvořit část armády německa a velení bude v Bruselu. Jedině Brusel bude rozhodovat o jejím nasazení a národní vlády do toho nebudou moc mluvit. Příklad: naše země dlouhodobě podporuje Izrael. Brusel se však rozhodne vyslat vojenské jednotky proti Izraeli a přidá se na stranu Palestinců nebo jiných arabských států. Češi však do toho nebudou moc mluvit, přestože jejich postoj byl vždy jiný. Jiný příklad: místní národní vláda nebude chtít prosazovat zákony Evropy ve své zemi, protože s nimi nesouhlasí. Pak armáda nebo její speciální složky zatknou vládu, dosadí pro evropskou… média to budou schvalovat a odůvodňovat obranou demokracie.

Tedy žijeme v době, kdy se mění nejen postavení evropských států, ale podobně se to děje i jinde na světě. Jen ne tak rychle jako v Evropě. Mění se svět a jeho struktura. K tomu je vždy potřeba změn i v duchovních oblastech.

(Pokračování příště)