Přání.

Dnes odpoledne odjíždíme na dovolenou. Měla by trvat do 6.1., ale vím, že budu muset mezi svátky dokončit některé věci, tak se práci nevyhnu. Přesto se budu snažit, abych naplnil to, že Vánoce jsou svátky pokoje. Tedy odpočinout od shonu, od rozhodování a být jen tak s Pánem a rodinou. To je také důvod, proč v tomto roce píši naposledy a odmlčim se až do nového roku. Rád bych spočinul i od psaní, od tabletu, notebooku a mobilu. Musím přiznat, že jsem sám zvědavý, jak dlouho mi to vydrží.

Přeji nám všem, abychom čas volna využili skutečně k odpočinutí, k čerpání z pokoje a radosti našeho Pána. I vojáci na frontě jsou po určitém čase staženi z první linie, aby mohli načerpat, otřepat ze sebe hluk a napětí boje. Pak se mohli vrátit zpět do první linie. Do přímého boje. A ten nás příští rok čeká. Mnohem urputnější, intezivnější. Jsme v počátcích velké duchovní bitvy, která pro mnoho z nás, kteří následujeme Krista, bude určující. Budeme se muset mnohem jasněji a otevřeněji přiznat ke Kristu. Bude to bitva, která bude oddělovat Boží od tělesného. Bude začínat v nás, v církvi a pak se šířit dál. Bude vyžadovat osobní a celé odevzdání se Bohu, budeme muset se vzdát skutečně všeho pro Krista, nebude čas říkat Bohu „někdy příště“ nebo „já se teprve připravuji…“,  ale bude to také čas, kdy budeme sklízet, budeme vidět vítězství.  Ti, kteří patří Bohu začnou zářit a budou viditelnější a viditelnější a tma bude temnější a temnější. O to více na ty, co budou osvětlovat svět kolem sebe, bude vedeno více útoků ze všech stran. Ano ze všech stran. Ale nic tento svět nezmůže, protože tma nemůže porazit světlo a nikdo nemůže porazit Boha v jehož armádě jsme. Budeme svádět mnohé duchovní boje, ale také budeme zjišťovat jak jsme dokonale Duchem svatým vyzbrojeni pro tento boj.

Žehnám nám všem Božím posilněním, čerpánim z jeho plnosti bez ostychu. Žehnám nám všem statečným srdce, plným milosrdenství a milosti a odpuštění. Žehnám nám proudy živé vody vyvěrajícími z našeho nitra a zasahujícími ostatní kolem nás. Žehnám nám všem pokojem v Kristu Ježíši.