Masiášové 2

Minule jsem psal o rozdělení 24.kapitoly Evangelia Matouše do tří částí. Zjednodušeně na svět – porodní bolesti, Izraele a antikrist – soužení, církev – vytržení. Chronologicky by to mělo být svět, církev, Izrael. V době, kdy Ježíš tato slova promlouval k učedníků, církev neexistovala. Proto si myslím, že o vytržení mluvil až na poslednim místě.

Podle mne se nacházíme v době porodních bolestí a první vlny mesiášů a jejich proroků, kteří mají moc manipulovat davy, utlačovat a trestat ty, kteří budou projevovat svůj názor odlišný od jejich. Budou vést k udávání se navzájem a odměňovat udavače. Protože budou vyvstávat ve všech místech světa, jejich úkolem bude změna řádu v celosvětovém měřítku, která povede k potlačení práv jedince. Protože tam, kde je Duch Páně je i svoboda a absence strachu, právě lidé chodící Duchem budou předmětem restrikcí. Na mnohým místech to povede k rozdělení společnosti, nepokojům a občanským válkám. To však je jen počátek. Také důvod k většímu omezení lidských práv a štvaní lidí proti těm, kteří chodí s Bohem.

Přejdu teď k třetímu úseku, který pojednává o církvi a vytržení. Myslím, že k této události dojde někde mezi prvním a druhým úsekem. Je to pouze můj osobní úsudek. Nevím. A asi to nikdo s jistotou neví. Pan říká důležitou věc: „Stejně jako ve dnech před potopou jedli a pili, ženili se a vdávaly se až do dne, kdy Noe vešel do archy, a ničeho si nevšimli až do chvíle, kdy přišla potopa a všechny smetla, tak to bude i při příchodu Syna člověka. Tehdy budou dva na poli; jeden bude vzat a druhý zanechán. Dvě budou mlít mlýnským kamenem; jedna bude vzata a druhá zanechána.“ Matouš 24:38‭-‬41 B21 Náš Pán nám těmito slovy říká dvě věci. 1. Ještě nebudou soužovat svět katastrofy spojené s Božími tresty ze Zjevení. Lidé budou pracovat, ženit se, vdávat rodit děti, pracovat jako by se nic nedělo. Když to například přirovnám k dnešním děním, pak pandemie pomine „díky“ zásahům oněch lidských mesiášů, budou potlačeny protesty těch, kteří budou bojovat za omezování lidských práv… a ostatní budou dál „žít“ , oslavovat aniž by si uvědomili, co se stalo. Pak tam bude skupina těch, kteří ví, co se stalo a zůstali věrní Kristu. Ti budou najednou vzati, ale před tím se nevyhnou  velkému protivenství od těchto mesiášů a z manipulovaného davu.  2. Ze slov víme, že na zemi zůstanou lidé. Že to není konec. Tito pak zažijí…

(Pokračování příště)