Zamyšlení na každý den. Zklamání nebo vítězství.

Seděli jsme s přáteli a hovořili o zklamáních z těch, kterým jsme sloužili nebo kteří dokonce nějakou dobu sloužili po našem boku a pak se ukázalo, že vše bylo jinak. Možná hrané, možná z lidské snahy a síly, která jednoho dne odešla a ukázala se pravda v tom jaké ovoce začali nést. Někteří odešli, jiní se dokonce obrátili proti nám a z vlastních selhání a neposlušnosti obviňují nás nebo jiné kolem sebe..
Pokud nás něco takového potká a já si myslím, že ve službě se každý s podobnou situací setká, máme plno otázek. Proč jsme to hned nezjistili, proč se to stalo, jak je to s těmi lidmi a jejich obrácením, mohu se tomu vyvarovat a podobné otázky.
Jeden vzácný služebník, o kterém všichni věděli, že mu Bůh zjevuje hřích v lidských životech a snažili se před setkáním s ním dát si život s Pánem do pořádku, sloužil ve sboru společně s pastorem, který v té době již žil v utajeném hříchu. Ve smilstvu. Sloužili spolu na pódiu a na konci se modlili za lidi.
Tento vzácný služebník nic nevěděl. Pravda vyšla najevo až o několik týdnů později.
Píši to proto, abychom si uvědomili, že nemusíme vždy a za všech okolností mít poznání. Bůh dává lidem čas k pokání. Také říká, že poznáme lidi po tom, jaké ovoce nesou. Někdy trvá než ovoce začne růst a my můžeme říci, zda je dobré nebo ze zlého stromu. I rostliny s jedovatými plody mají krásné květy.
Trápíme se, zda je správné se pak od nich oddělit, nevíme jak se modlit. Často to bereme jako osobní prohru, jako naše selhání.
Chci tě povzbudit. Láska je důvěřivá, všemu věří … . Měl jsi, měla jsi lásku k tomuto člověku a to není něco špatného. Bůh mu dal skrze tebe šanci. Možná ještě dostane další skrze jiné lidi. Jednou však budou šance zastaveny. To ale není naše věc. Pokud jsi se  na začátku modlil, zda se mu máš věnovat, zda má být součástí tvého týmy, pak jsi neselhal.
Teď je to pro tebe možná zklamání, ale také vítězství. Stal jsi se svobodným od tlaku, možná manipulace, od stálého posunování jednoho člověka, který se nakonec, jak se ukázalo nikam neposunul.. Čas, který ti zabíral, teď můžeš věnovat těm, kteří to potřebují. Že přišlo toto poznání do tvého života je vítězstvím a ne selháním. Je Boží milostí.

Napsat komentář