Zamyšlení na každý den. Homosexualita a uzené.

uzenéSeděli jsem s přáteli – kolegy a rozmlouvali o nových věcech v naší církvi. Dostali jsme se až k tomu, že bylo ze stránek celosvětového ústředí staženo věroučné prohlášení o homosexualitě. Toto prohlášení v žádném případě neodsuzovalo člověka, ale nazývalo homosexualitu hříchem a ukazovalo Boží pohled na ni. Teď tam není. Znamená to změnu pohledu naší církve? Možná pro některé ano. Možná pohled některých není biblický ale snaží se ho prosadit. Nevím. Na jednom jsme se však shodli. V Anglii je dnes velmi obtížné hovořit o homosexuálních praktikách jako o hříchu. Hrozí za to až soudní postihy a někdy i vězení. A to i při kázání v samotné církvi. Když se tam najde někdo, kdo to oznámí, má kazatel problém. Někdy to jsou dokonce i liberální bratři nebo sestry, kteří na to poukáží (udají) ve jménu rovnosti a svobody. Proto chápu, že zmizelo ze stránek toto prohlášení, protože ústředí sídlí v Anglii.
Druhý den večer jsem ve zprávách slyšel, že světová  zdravotní organizace  zařadila  konzumaci masa  na stejnou úroveň nebezpečnosti jako kouření.  Jsem nekuřák, ale byl jsem dvacet tři let velmi silným kuřákem. Dobře si uvědomuji zdravotní rozdíl mezi tím, když jsem kouřil a kdy nekouřím. Kuřáci dnes v Evropě nesmí kouřit na zastávkách v restauracích, veřejných budovách, ve vlaku …. a poslední zpráva je, že již v některých státech chtějí zavést přísný postih pro ty, kteří kouří v autě za přítomnosti dětí. Nakonec věřím tomu, že bude postižitelné kouření i ve svém vlastním domě, pokud tam bydlí děti a nakonec bude úplný zákaz kouření (i když se dál bude kouřit tajně). Asi bych se měl radovat, že se tak bojuje proti kouření. Fajn, ano, ale děsí mne fakt s čím někteří přijdou příště. Tak jako teď s masem. Pokud je na stejné úrovni jako kouření, pak se můžeme dočkat, že bude zákaz podávání masa ve školních jídelnách, pak v restauracích, pak bude postižen každý rodič, který bude podávat maso dětem, nakonec za jezení masa půjdeme před soud. Co bude příště? Ti, kteří mne znají, se teď smějí a myslí si, že mám strach o své řízečky, ale přemýšlejme, jak je to nebezpečné. Co příště bude nazváno nebezpečným, nezdravým, omezujícím svobodu?
Jak to souvisí s tématem? V Anglii se upravují nové překlady Bible tak, aby v nich na místech, kde bylo předtím bratři, muselo být napsáno „a sestry“. Ve jménu rovnoprávnosti. A dál to bude jak postupovat? Jako s kouřením a za chvíli s masem. Tam je to ve jménu zdraví. To zní pěkně. Kdo by nechtěl být zdravý. Ve jménu rovnoprávnosti se příště bude požadovat, aby byly vynechány nebo jinak napsány verše z Bible ohledně homosexuálního jednání, později se nebude moc používat slovo hřích, protože to uráží a je to proti svobodě rozhodnutí a nakonec se bude muset přepsat Bible, kde Ježíš již nebude jedinou cestou, pravdou a životem protože to diskriminuje jiná náboženství?
Možná se tady v Čechách a na Slovensku nad tím usmíváš, ale v některých státech Evropy to již tak začíná fungovat a je otázka času, kdy to dojde i sem, skrze nařízení EU.  Problém je, že to podporují i mnozí lidé z církví.
Vím, že v dnešní stravě je mnoho škodlivých látek. Tak je to i s masem a především uzeninami. Nemyslím si však, že maso je škodlivé (máme jíst všechno, co je v masných krámech), škodlivé je spíše to, co se do něj dnes přidává a jak se mnohdy zpracovává. Nebo čím se zvířata krmí. A také věřím, že díky tomu může některým lidem přinést vážné zdravotní problémy vedoucí k smrti.
Je to stejné jako s církví. I do ní lze přinést věci, které jsou škodlivé a přináší ztrátu víry ve jménu svobody, rovnosti a pod. Pokud tuto svobodu, rovnost nehledá církev v Kristu, ale v názorech světa, pak se stává stejně nebezpečnou a smrtelnou pro lidi jako špekáček a uzené  naplněné sice chutnými, ale karcinogenními přísadami.

Napsat komentář