Zamyšlení na každý den. Ve svém čase.

kamenolomSám Bůh pokoje kéž vás cele posvětí a zachová vašeho ducha, duši i tělo zcela bez úhony až do příchodu našeho Pána Ježíše Krista.  Ten, který vás volá, je věrný; on to udělá.  (1.Tesalonským 5:23-24)
Stává se ti někdy, že se modlíš a nepřichází změna. Bojuješ v některé z oblastí ve svém životě a stále ne a ne zvítězit? Slyšíš kolem sebe svědectví o tom, jak Bůh vysvobozuje, jak to bylo ihned po modlitbě, jako když luskneš prsty, ale ty to ze svého osobního života neznáš? Začínáš občas pochybovat, zda jsi skutečně spasený, když se nic nemění? Cítíš se jako ten zapomenutý vzadu, nebo jako černá ovce mezi bílými? Nejsi jediný. Jen ti, kteří to také momentálně prožívají, o tom moc nemluví. Téměř každý věřící někdy prochází podobnými stavy.
Ve své službě jsem viděl jak Bůh jednal okamžitě. Viděl vysvobození z drog během vteřiny, včetně toho, že tělo té osoby bylo okamžitě čisté od těch nejrůznějších chemikálií, viděl jsem vysvobození z alkoholu, které proběhlo okamžitě, včetně okamžité střízlivosti, viděl jsem okamžitá uzdravení. O tom jsem již jednou psal. Mnohem více jsem však viděl, že lidé byli vysvobozeni nebo uzdraveni časem. Jejich životy se měnily krok za krokem. Někdy ten krok byl den, někdy byl měsíc, někdy rok, nebo roky. Nevím proč to tak je, ale vím, že Bůh je věrný a dokončí to, co začal. Že přijde to, co zaslíbil. Bůh připravil změnu pro tvůj život a vložil ji do tebe. Vložil tam zárodek nového života. Je to jako zaseté semeno. Musí prvně v půdě vzklíčit a pak si prorazit cestu ven. Často ta cesta vede skrze ztvrdlou půdou tvého srdce, skrze kamení tradic a dlouhodobě získávaných návyků, které je těžké nadzvednou a odhodit, musí se probít betonem tvého myšlení, aby proměnilo neúrodné a tvrdé v masité, poddajné a v dobré v Božích očích. To semeno je Boží slovo, které s Duchem svatým boří, vyvrací, odhazuje, ale také sází, obnovuje, staví, pročišťuje, tříbí, dává vzrůst a ovoce. První část z toho však není vidět. Je to boj uvnitř tebe. Někdy si myslíš, že ho prohráváš, ale velké kameny a tvrdá půda potřebuje několik úderů, delší práci, aby vznikly trhliny, pak větší pukliny a nakonec se kámen rozpadne. Přijde svoboda.
Nezáviď těm, kteří svědčí o tom, jak je Bůh proměňuje, jak s nimi jedná. Jedná i s tebou, jen to nevidíš. Možná ten tvůj zápas je právě výsledkem toho, jak to, co Bůh již do tebe zasel, se dere ven.
Zůstaň věrný ve víře, že Bůh s tebou ještě neskončil. Naopak, stále pracuje. Věrně pracuje, protože On je věrný.

Napsat komentář