Zamyšlení na každý den. Zboř minulost.

nenávist…Zboř Baalův oltář, jenž patří tvému otci, a ten Ašeřin kůl vedle něj pokácej.  26 Na vrchu toho kopce pak postav řádný oltář Hospodinu,… (Soudců 6:25-26)

Zbavte se starého kvasu, abyste byli novým, nekvašeným těstem. Vždyť Kristus, náš velikonoční Beránek, byl již obětován! (1.Kor. 5:7)

Asi očekáváte, že budu psát o nějakých okultních věcech. I když se jimi dost věřících zabývá a to většinou na začátku listopadu, o vánocích nebo velikonocích, nechci se dnes nad tím zamýšlet.
Chci mluvit o nenávisti. O rodové nenávisti.
Jeden z nejznámějších příběhů o rodové nenávisti je příběh Romea a Julie. Příběh končí dobrovolnou smrtí mladých lidí. K této smrti je dovedla vleklá nenávist rodin, ze kterých pocházeli. Příběh je smyšlený, ale po celou dobu lidské historie můžeme vidět vzájemné vyvražďování celých rodin. Ještě v druhé polovině minulého století k tomu docházelo na Korsice. Tedy kousek od nás. U nás neslyšíme o vyvražďování, ale určitě ze svého okolí známe nějaký příběh nesmiřitelných nepřátel. Nepřátel tak zvaně „až na smrt“. Jsem smutný, když to v poslední době vidím i u křesťanů. U jednotlivců, rodin, celých rodů. Jako generační prokletí. Nenávist, nesmiřitelnost jedněch k druhým. Hloupá a zbytečná, přesto rozbíjející nebo umrtvující celé sbory. Tady již nejde o odpuštění, tady jde službu Baalu, pod rodovým prokletí.
Nevěříte? Rok se s tím setkávám ve službě. Lidé, kteří uvěřili, kteří hovoří o tom, že milují Pána a chtějí mu sloužit a slouží se změní pokud je v jejich blízkosti někdo ze znepřátelené rodiny. Nemluvím duchovních dětech, ale lidech, kteří chodí do církve desítky let, kteří slouží nebo sloužili.  Mluvím o věřících z jedné církve. Když je již klid, vždy se najde některá ze starších žen, která dokáže znovu rozvířit nenávist. Stačí jí na to málo, protože je v členech rodiny nenávist usazená jako sedlina, jako lógr na dně kafe, stačí jen zamíchat a je to tady. Ďábel tak ničí ty, kteří slouží a jejich službu, ale i ty kteří by mohli sloužit a společně vytvořit obrovské Boží dílo. Je to něco, co si rodiny sebou nesou z minulosti, je to něco, co si ti, kteří uvěřili stále ponechali a stále se nechají vtahovat a vláčet minulostí. Každý konflikt začíná slovy, ale může končit i smrtí. Přesto obě strany i těch obrácených nejsou schopny ustoupit, přestat. Stále tím obětují na Baalově oltáři, i když o sobě mluví, že právě oni jsou ti praví věřící.
Musíš se od toho oddělit. Tak jako Gedeon vstal a zbořil oltář, na kterém jeho otec obětoval Baalovi, tak i ty se musíš postavit, vyznat to jako hřích, nahlas se od toho oddělit a nevracet se!
Bořit modlitbami tyto satanovy hradby v tvé rodině a rodu. Ve jménu Ježíš strhat a přeřezat provazy prokletí nad rodem a rodinou. Možná si teď říkáš, to se ale rodina postaví proti mně, budou mě nenávidět více než tu rodinu, s kterou bojují.
Ano postaví se proti tobě, ale Ježíš ti slibuje, že bude s tebou. Ochrání tě a uvidíš vítězství. Vzepři se a zboř ten „Baalův oltář“, kterému ten tvůj rod dosud sloužil. Jsi přece Kristův, tak žij Krista. Jsi nové stvoření, tak žij nový život.
Za poslední rok jsem viděl mnoho těch, kteří stále bojují proti někomu. Bratři proti bratřím, sestry proti sestrám. Ještě, že to není většina v církvi, ale stačí to na to, aby ji vyčerpávala, brzdila a mnohé znechutila.
Pokud to čteš a jsi tím, kdo proti někomu z bratří a sester stále něco máš a bojuješ, ZASTAV SE! Jednej s tím. Zboř minulost a začni již žít nový život. Pokud to nezastavíš, bude to stále horší. Nakonec nemusíš vejít do Království.
Pokud jsi tím, kdo to vidí kolem sebe, nenech se tím znechutit, ale o to více se přimkni k Pánu a vzdávej mu chválu a modli se za svůj sbor, aby mohl žít v pokoji a jednotě.

Toto jsou slova Ježíše Krista: Já vám však říkám, že každý, kdo se hněvá na svého bratra, bude vydán soudu. Kdokoli by svému bratru řekl: ‚Tupče!‘ bude vydán veleradě, a kdokoli by mu řekl: ‚Blázne!‘ bude vydán pekelnému ohni.  (Matouš 5)
Nediv se, že se ti špatně vede, že jsi spalován a trápen. Je to však na tobě, jestli vstaneš a zboříš ten oltář nenávisti, zloby, závisti a nesmiřitelné zášti.
Přestaň sloužit Baalu, zboř minulost.

 

Napsat komentář