Zamyšlení na každý den. Co chceme víc? Pracujme.

2 Petrův 1:2-13  Milost a pokoj kéž se vám rozhojní v poznání Boha a Ježíše Krista, našeho Pána.¶ Jeho božská moc nám darovala všechno, čeho je třeba k životu a zbožnosti skrze poznání toho, který nás povolal vlastní slávou a mocí.Tím nám byla darována vzácná a veliká zaslíbení, abyste se skrze ně stali účastníky božské přirozenosti a unikli zkáze, která je ve světě v žádostivosti. A právě proto vynaložte všechno úsilí a doplňte svou víru ctností, ctnost poznáním, poznání sebeovládáním, sebeovládání vytrvalostí, vytrvalost zbožností, zbožnost bratrskou náklonností, bratrskou náklonnost láskou. Máte-li totiž tyto vlastnosti a rozhojňují-li se, způsobí, že nebudete nečinní ani neplodní pro poznání našeho Pána Ježíše Krista. Kdo však tyto vlastnosti nemá, je slepý, krátkozraký; zapomněl, že byl očištěn od svých starých hříchů. Proto se, bratři, tím více snažte upevňovat svoje povolání a vyvolení; neboť budete-li to činit, nikdy nepadnete. Tak vám bude bohatě poskytnut vstup do věčného království našeho Pána a Zachránce Ježíše Krista.¶ Proto vám hodlám tyto věci stále připomínat, ačkoliv o nich víte a jste utvrzeni v přítomné pravdě. Považuji však za správné probouzet vás tím, že je připomínám, dokud jsem v tomto stanu svého těla.

Co více dodat?
1. Máme všechno proto, abychom žili svatý, zbožný život. (Dostali jsme Ducha svatého – on je všechno)
2. Přesto musíme MY vynaložit všechno úsilí, aby se vlastnosti Boží v nás rozhojňovaly. Dokonce veškeré úsilí, které můžeme vynaložit.
3. Máme se snažit MY, co nejvíce upevňovat svoje vyvolení a povolání – to znamená být Božími syny a dcerami.
4. Připomínejme si to sami sobě i navzájem, abychom neusnuli. Nestačí být v pravdě, stát ve víře. Potřebujeme být MY aktivní, abychom neusnuli.

Přestože máme všechno, je toho hodně na nás. Pokud budeme aktivní vše se násobí a skrze Ducha svatého. Když jsme však ospalí, líní, nedokážeme se ovládat, o to více na nás působí žádostivost tohoto světa a o to více ji můžeme podléhat.

Máme tedy všechno, tak začněmě pracovat, abychom nebyli jako ten člověk v přísloví: Lenoch ponoří svou ruku do mísy a je mu zatěžko zvednout ji do svých úst.