Zamyšlení na každý den. Hliněná nádoba I.

Tento poklad máme však v hliněných nádobách, aby přemíra té moci byla z Boha, a ne z nás. 2 Korintským 4:7 

Když jsem se včera večer procházel, znovu jsem přemýšlel o lidech, které nám Bůh dal do týmů. Za celou dobu, co sloužíme. Měli jsme vždy milost na tyto lidi. O tom jsem již jednou psal. Nevím, jestli jsem se při tom zmínil, že to nebylo kvůli nám, ale hlavně z lásky k lidem, ke kterým nás Pán posílá. Když jsem nad tím přemýšlel, Duch svatý mi ukazoval další věci, které souvisí s týmy a jejich prací. To první, že každý z nás je jen hliněnou nádobou. Křehkou, která se dá lehce rozbít, která může při extrémních výkyvech teplot popraskat, která může mít na sobě krásný lesklý a malovaný povrch, ale je pořád jen vypálenou hlínou.  Každý z nás.
Nejsou to jen členové týmu, ale i vedoucí. Nejsou to jen ovečky ve sboru, ale i pastor. Nejsou to jen ti, kteří chodí pro modlitby, ale i známí kazatelé, misionáři, i ti, skrze které Bůh dělá velké zázraky uzdravení a zjevuje svoji moc. Všichni jsme pouze hliněné nádoby. Křechké a lechce se rozbijeme.
To, co nás drží a chrání před rozbitím, to, co nás zpevňuje a dělá odolnými nejsme my a naše snahy, ale poklad, který je uvnitř nádob, uvnitř nás. Duch svatý. Je to milost Boží, že dokážeme vydržet  a přežít všechny ty situace, stavy, útoky a ještě přitom zářit lidem kolem. Je to milost Boží, je to přítomnost Ducha svatého v nádobách. Kdyby bylo na nás, již bychom se váleli rozbití na zemi a byly by z nás jen hliněné střepy.

Všichni jsme na tom stejně. Petr píše: 1 Petrův 5  Buďte střízliví a bděte! Váš protivník Ďábel obchází jako řvoucí lev a hledá, koho by pohltil. Postavte se proti němu, pevní ve víře, vědouce, že tatáž utrpení se naplňují na vašem bratrstvu po celém světě.
Nemysleme si, že velcí Boží muži a ženy nemají stejné boje jako my.Že na ně neútočí různá pokušení. Mají. A mnohdy stejně obyčejná jako ta naše. Prožívají stejné problémy v rodinách, v práci, ve službě. Jsou stejně oddkázáni na obnovující se milost, díky níž mohou každý den obstát.

Až budeš posuzovat tyto lidi, přemýšlej napřed na tím, že jsou to také jen hliněné nádoby.