Zamyšlení na každý den. Pomazání „ne pomazání“.

Milý Z.,

na tvůj dotaz zda máš apoštolské pomazání, nebo ne, jsem se ti rozhodl odpovědět veřejně, protože se to možná podobně dotýká mnoha dalších.
Předpokládám, že se neptáš jen tak. Odhadl bych to na to, že jsi byl na nějaké konferenci, kde se za tebe někdo modlit a řekl ti, že je na tobě apoštolské pomazání. Většinou apoštolské a další pomazání se ve velkém rozdávají na romských konferencích. Asi jsi na nějaké podobné byl.
Neodpovím, zda je máš nebo ne, protože to není důležité. Důležitý je tvůj vztah s Ježíšem, svatost, ochota poslouchat a konat to, co Ježíš říká, že máme dělat. To máme mít,
Proč potřebujeme vědět jestli je na nás apoštolské nebo jiné pomazání? Jestli je na mne pomazání evangelisty je poznat ihned, protože nečekám, až mi to někdo řekne, ale Duch mne pudí kázat evangelium všude tam, kde jsem a lidé na mé kázání reagují. Nepotřebuji vědět od lidí, jestli je na mně pomazání modlitebníka, protože jestli je, Duch mne pudí se neustále za někoho a něco přimlouvat…. Jestli je na mne apoštolské pomazání, nepotřebuji potvrzovat od lidí, protože jestli je, pak zakládám nové sbory na zelené louce, vychovávám v nich služebníky, pečuji o ně. Mám pro ně vizi, kterou jim předávám. Nestarám se jen duchovně, ale i prakticky a finančně. Nemohu být apoštolem pro sbory, které nevychází z mé služby. Pokud ti někdo řekne, že máš apoštolské pomazání jako by ti říkal:
– budeš zakládat nové sbory
– budeš v nich vychovávat služebníky
– budeš ustanovovat starší
– budeš je všemožně (včetně financí) podporovat
– budou vidět v tvé službě moc Ducha svatého

Máš to?
Děláš to?
Připravuješ se na to ?
Jak?

Nemůžeš být apoštolem ve sboru svého pastora a ani jiného pastora, kterého jsi ty sám nevychoval.
Nemůžeš být apoštolem, když jsi nezaložil žádné sbory (komu by jsi pak chtěl být apoštolem)
Nemůžeš být apoštolem pokud tvůj život není stabilně svatý. Nemůžeš být apoštolem, pokud není tvůj život upevněn, bez emočních výkyvů….
….

Osobně si myslím, že je od služebníků velmi „nefér“ na konferencích taková pomazání „rozdávat“, zvláště pokud jde o apoštolství. Jen lidem zamotají hlavu. Dokáži si představit, jak ti to v hlavě „šrotovalo a šrotuje“ od té doby, kdy ti to někdo řekl. Prosím, zahoď to. Pokud je to pravda, bude to vidět. Pokud ne, nebude tě to trápit.

S láskou Kristovou
Josef

Napsat komentář