Zamyšlení na každý den. Jazyky II.

Pavel píše na začátku v 13. kapitole 1. Kor. o andělských jazycích. Napadlo mne jak spolu mluví andělé? Jaké jazyky mají padlí andělé (démoni)? Proč se tak ptám, protože i věřící naplnění Duchem svatým mohou mluvit těmito andělskými jazyky.
Měl jsem rozhovor s jedním bratrem, který měl strach z toho, že když začne mluvit jazyky, nepozná, že to není od padlých andělů.

1. Duchovní jazyky – andělské, jsou darem Ducha svatého věřícím.
Bůh by nedal člověku něco špatného. Bůh nedá kámen, když prosíme o chleba a hada, když prosíme o rybu.

2. Veškeré dary Ducha svatého jsou ke slávě Ježíše Krista. Jimi oslavujeme a vyvyšujeme jméno Ježíš. (na rozdíl od padlých andělů – démonů, kteří vyvyšují satana nebo člověka). Není možné pravdivě říct Ježíš je Pán, než v Duchu svatém.

3. Můžeme se setkat s jazyky padlých andělů – mantra, modlitby čarodějnic a šamanů apod. Vždy však duchovně čistý člověk toto rozezná. Dokáže oddělit čisté od nečistého.

4.Velký počet křesťanů (většinou neduchovních)  to však nedokáží a jdou buď za vším, co je nadpřirozené a říkají, že je to Boží, nebo naopak všechno nadpřirozené odmítnou, protože mají strach z toho ďábelského.

Tyto postoje jsou nejvíce vidět právě u duchovních jazyků a pak u daru uzdravování – dar uzdravování versus léčitelství, ale o tom až zítra.

 

Napsat komentář