Zamyšlení na každý den. 2. dobrá zpráva – Hospodin tě slyší

Z jedné pohádky mi zůstal v paměti obraz jak nějaký kouzelný dědeček, který byl hodně a hodně starý, seděl někde v nebi a byl unavený z lidí. Nevzpomínám si na děj ani na název, jen vidím obraz, jak tento dědeček si přikládá k uchu sluchadlo, aby mohl lépe zaslechnou, co si lidé povídají. Myslím, že měl představovat Boha.

Jak vypadá Bůh? Je mladý? Nebo jak mi říkáme je v nejlepších letech? Nevím. Ježíš řekl: „Kdo vidí mne, vidí Otce.“ O Bohu je psáno také jako o Věkovitém. To neznamená stáří, jen určuje, že zde Bůh je po všechny věky. Nevím jak vypadá, ale těším se na to, že to jednou budu vědět.

Jedno však vím již teď, že jeho ucho není zalehlé, aby musel mít nějaký přístroj k posílení slyšení. Slyší nejen náš hlas, ale i tlukot našeho srdce, jeho obavy, strachy, ale i radosti a naše přání. Bůh slyší, když voláš ať již radostí nebo o pomoc. Tvůj Bůh tě slyší. Dokonale slyší.

Hospodinova ruka není krátká na spasení, jeho ucho není zalehlé, aby neslyšel. (Izaiáš 59:1 [CzeCEP])

Nejen, že slyší, ale jeho ruka je dostatečně dlouhá na to, aby přinesla záchranu, aby přinesla spasení do tvého života, do života tvé rodiny.

Vězte, Hospodin pro svého věrného koná divy. Hospodin slyší, když k němu volám. (Žalmy 4:4 [CzeCEP])

Možná potřebuješ Boží potvrzení, potřebuješ Boží povzbuzení, potřebuješ zachránit sebe, nebo voláš za někoho jiného, VOLEJ,
BŮH SLYŠÍ!!!! NEVZDÁVEJTO A PŘEDKLÁDEJ PŘED NĚHO SVÉ VĚCI, SVÉ PLÁNY, SVÉ POTŘEBY… VOLEJ, HOSPODIN SLYŠÍ!!! NEJEN SLYŠÍ, ALE JEHO RUKA JE U TEBE.

Ježíš nám zaslibuje:
„Proste, a bude vám dáno; hledejte a naleznete; tlučte a bude vám otevřeno. 
Neboť každý, kdo prosí, dostává, a kdo hledá, nalézá, a kdo tluče, tomu bude otevřeno.  Což by někdo z vás dal svému synu kámen, když ho prosí o chléb?  Nebo by mu dal hada, když ho prosí o rybu?  Jestliže tedy vy, ač jste zlí, umíte svým dětem dávat dobré dary, tím spíše váš Otec v nebesích dá dobré těm, kdo ho prosí!
(Matouš 7:7-11 [CzeCEP])

Napsat komentář