Zamyšlení na každý den. 10.dobrá zpráva – Bůh je věrný

Ale Pán je věrný; on vás posílí a ochrání od zlého.
(2. Tessalonicenským 3:3 [CzeCEP])

Znáte někoho, kdo stále slibuje, ale již za hodinu neví, co slíbil?
A kolik věcí, které jsme si v minulém roce slíbili vyřešit, udělat apod. jsme nesplnili?  Každý má nějaký nesplněný slib. Ať jsme ho dali jiným, nebo sami sobě. Zapomněli jsme na něj, nebyli jsme schopni ho splnit pro okolnosti nebo jsme zjistili, že na to nemáme.

Bůh takový není: “ Držme se neotřesitelné naděje, kterou vyznáváme, protože ten, kdo nám dal zaslíbení (Bůh), je věrný. “
(Židům 10:23 [CzeCEP])
Bůh vždy své slovo naplní, své sliby věrně dodrží: „Neboť slovo Hospodinovo je přímé, v každém svém díle je věrný.“ (Žalmy 33:4 [CzeCEP]) Jeho nezastaví okolnosti, ani naše neschopnost, pády a nevěra. Bůh není zapomětlivý.

K.E. Hagin (zakladatel Hnutí víry) v jedné své knize se zmiňuje o tom, že ještě jako pastor tradiční církve měl službu uzdravení (i když to tak v té chvíli nevnímal), přestože nebyl pokřtěn v Duchu svatém. Lidé byli uzdraveni na základě toho, že uvěřil Božímu slovu. „Naše nemoci vzal na sebe“, „Až dosud jste o nic neprosili v mém jménu. Proste a dostanete, aby vaše radost byla plná“, … .
Bůh se ke svému zaslíbení ve slovu přiznal a uzdravil ty, za které se modlil.

Je mnoho Božích slibů v Bibli. O uzdravení, o osvobození od prokletí, vysvobození z rukou nepřátel (fyzických i duchovních), od chudoby, o vyslyšení modliteb… .
Potřebujeme uvěřit, že Bůh je věrný, že všechna ta zaslíbení chce a je schopný naplnit v našich životech.
Potřebujeme věřit jeho vírou, ne svým nadšením, které po shromáždění a při prvním problému vyprchá. I tady můžeme použít jeho zaslíbení. Máš-li nedostatek víry, pros o ni a věř, že ti ji dá. „Nechť však prosí s důvěrou a nic nepochybuje….“(Jakub 1:6 [CzeCEP])
Nepros o to, aby tvá vír byla větší, ale pros o to, aby jsi dostal víru od něho. Jeho víru. On to učiní. Jeden z jeho slibů je:
„Neboť každý, kdo prosí, dostává, a kdo hledá, nalézá, a kdo tluče, tomu bude otevřeno“(Matouš 7:8 [CzeCEP]), a dále pokračuje:  „Jestliže tedy vy, ač jste zlí, umíte svým dětem dávat dobré dary, tím spíše váš Otec v nebesích dá dobré těm, kdo ho prosí! (Matouš 7:11 [CzeCEP])

Dobrou zprávou je: Dostal jsi od Boha zaslíbení z Písma?Nacházíš Boží zaslíbení pro svůj život v Písmu? Předlož to zaslíbení před Pána a důvěřuj mu.
Bůh je věrný, on ho stoprocentně naplní.