Zamyšlení na každý den. 12.dobrá zpráva – Můžeš žít v pravdě.

Hospodine, tvé slovo je navěky ustaveno v nebesích. Z pokolení do pokolení trvá tvá pravda… (Žalmy 119:89-90 [CzeCSP])

Existuje pořekadlo, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Lidé, kteří chtějí prosadit své zájmy, změnit doposud zavedené pořádky ví, že dokud se nezačne o změnách hovořit, diskutovat, nestanou se. Tak se prosazují některé zákony ohledně věcí, které dříve byly tabu, o kterých by nikoho nenapadlo mluvit, natož je prosazovat. Například registrované partnerství homosexuálních  párů, adopce dětí těchto párů apod. Nikdy by nebyly prosazeny tyto zákony, kdyby se o tom nezačalo veřejně diskutovat.
Pokud chceme prosadit něco, co je pro ostatní nepřijatelné, musíme vyvolávat na toto téma diskuze. Podaří-li se nám to, pak je jisté, že to dříve nebo později prosadíme. Je to již na cestě.
Slova  mají sílu zasáhnout naši mysl a pracovat tam. Tak se stává, že i lež se postupně stává u lidí pravdou a mohou se prosadit zákony, které jsou špatné. Ti, kteří pracují v reklamě a v médiích, to velmi dobře znají. Dokáží i z hlupáka udělat celebritu a z moudrých lidí blázny.

Ať slovy prosadíme cokoli, skutečností zůstane, že lež zůstane lží a pravda pravdou. Po celou dobu lidstva se pravda překrucovala natolik, že lidé přestali příliš pravdu hledat, nebo ji vyměnili za svůj názor. I Pilát říká Ježíši: A co je pravda?(Jan 18)
Pokud přijmeme stejné myšlení jako Pilát, pak se staneme otroky lži a budeme vláčeni různými proudy názorů a učení, které přichází na svět. (od zlého) Pokud přestaneme toužit po nalezení pravdy, ztratíme i svůj život.
Ježíš Pilátoví říká: „.. „Ty říkáš, že jsem král. Já jsem se proto narodil a proto jsem přišel na svět, abych vydal svědectví pravdě. Každý, kdo je z pravdy, slyší můj hlas.“ (Jan 18:37 [CzeCSP])

(Ježíš také říká:  „Proto jsem vám řekl, že nikdo ke mně nemůže přijít, pokud mu to není dáno  od Otce.“ (Jan 6:65 [CzeCSP]) Uvěřil jsi, že Ježíš je Mesiáš, Syn Boží? Přišel jsi k němu? Pak jsi z Pravdy. Bůh Otec ti dal, aby jsi mohl slyšet Ježíšovo volání.)

A jinde Ježíš říká: … „Já jsem ta Cesta, Pravda i Život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne. (Jan 14:6 [CzeCSP])
Ježíš zemřel na kříži jako oběť za naše hříchy, vstal z mrtvých, byl vzat do nebe a sedí po pravici Boží. Žije! A sním i Pravda! Jeho slovo je pravda a on sám je skutečnou Pravdou.
Stále hledejme jeho slovo, hledejme jeho samotného
Dobrou zprávou pro nás je:
Pokud budeme slyšet jeho hlas, pokud budeme mít otevřené srdce pro jeho přítomnost v nás (skrze Ducha svatého) budeme znát i pravdu. Pevnou a neměnnou pravdu. Bude v nás a budeme na ni svým životem stát. Stane se nám pevnou skálou pod našima nohama.