Zamyšlení na každý den. 13. dobrá zpráva – 13ka není špatné číslo

Ano, číslo třináct  není špatné a nešťastné. Dokonce takové není ani v pátek.
Jako kluci jsme věřili, že šlápnout na kanál přináší smůlu – špatné věci. Pokud se to stane, pak jsme ho museli třikrát obejít dokola. Musel být na nás pohled, když jsme to dělali Nevím, kdo to mezi  nás přinesl, ale několik let jsme tomu věřili. Věřili natolik, že ještě když jsem byl starší, vyhýbal jsem se podvědomě kanálům a měl jsem špatný pocit, když jsem na některý vstoupil.
Je jednoduché uvěřit takovým věcem. Na člověka se to lehce přilepí. Dostane se mu do mysli, která nad tím přemýšlí tak dlouho, až je do toho chycena. Začne to nenápadně: „Je to blbost, ale co když na tom něco bude.“ Pokračuje to pak již jen s: „Co když na tom něco je.“  Pak následuje: „Pozor kanál, ať na něho nešlápnu.“ Vrcholí to tímto: „No né, já na něj šlápnul. Pro jistotu ho třikrát obejdu dokola.“
Pokud je to tak daleko, již mne dostal. Kdo? Duch strachu. Pokud se s ním nevypořádám, budu po zbytek života obíhat kolem kanálů. Je mnoho podobných pověr. Zvláště pak mezi romským národem. Možná stovky, tisíce. Ale i ostatní mají své zakořeněné pověry. Jen tak mimochodem, co vás prvně napadne, když vám přeběhne černá kočka přes cestu?
Úkolem těchto pověr je dostat tě pod moc strachu. Strach není jen nějaká energie, pocit, myšlenka, emoce a podobně. Musíme si uvědomit, že strach jedna z velkých duchovních mocností. Jedná promyšleně, plánovaně a s mnoha tisíciletou zkušeností jak dostat pod svoji moc člověka. Pokud se jí to podaří, pak je schopna člověka dovést až k sebevraždě.
Pověry jsou jednou z jeho zbraní. Mnohé víra v tyto pověry úplně ochromí, že nemohou nic dělat, protože za vším a ve všem vidí nějakou pověru a mají strach dokonce vyjít z domu.
Co je pověra? Pověra je vlastně druh vyřčeného prokletí. Je to stejné, jako když nad námi rodiče začnou prohlašovat  negativní věci: „Nikdy z tebe nic nebude. Rosteš pro kriminál. Jsi nemehlo a zůstaneš jím“ . To jsou vyřčená prokletí nad námi. U pověr je to podobné. Jsou to vyřčená prokletí nad věcmi a situacemi. My je na sebe vztahujeme ve chvíli, kdy jim uvěříme. Nejsou původně vyřčena proti nám, ale my sami do nich vstupujeme.
Můžeš namítat, že to ale funguje. Ano funguje. Písmo nám říká:
Čeho se leká svévolník, to na něj přijde,… (Přísloví 10:24 [CzeCEP]) Když věříš pověrám, nevěříš Kristu. Tím se zařazuješ mezi svévolníky.

Dobrou zprávou je, že JE Z TOHO CESTA VEN. NEMUSÍŠ PODLÉHAT POVĚRÁM.
Pověra je prokletí a Ježíš : … nás vykoupil z prokletí Zákona tím, že se stal za nás prokletím, neboť je napsáno: Proklet je každý, kdo je pověšen na dřevě.  (Galatským 3:13 [CzeCSP])

A protože děti jsou si příbuzné tělem a krví, právě tak se i on (Kristus) stal člověkem, aby svou smrtí zlomil moc toho, který měl moc smrti (to jest ďábla), a osvobodil ty, které strach ze smrti po celý život držel v otroctví. (Židům 2:15 [CzeB21])

Ježíš Kristus: …odzbrojil a veřejně odhalil každou mocnost i sílu a slavil nad nimi vítězství. (Kolossenským 2:15 [CzeCEP])

Přestaň věřit pověrám. Přeruš všechny, kteří by něco podobného chtěli před tebou mluvit, nebo odejdi. Postav se proti přemýšlení nad nimi. Začni (donuť se) přemýšlet nad Ježíšem a nad tím, co pro tebe udělal.
Postav se duchu strachu  Když bude na tebe přicházet strach z pověr (a nejen z nich) modli se: „Ve jménu Ježíš, odmítám tuto pověru ve svém životě, ve své mysli a lámu její prokletí nad sebou.  Svazuji ve jménu Ježíš moc strachu nade mnou a vykazuji ho nyní z mého života.“
Ještě před tím však před Pánem vyznej jako hřích to, že si věřil pověrám a požádej o odpuštění. On ti odpustí.

Mám pro tebe dnes dobrou zprávu od Hospodina: „Klidně i v pátek třináctého se můžeš ubytovat v hotelu v domě  na třinácté ulici, na třináctém patře v pokoji číslo třináct, protože Ježíš zlomil moc prokletí. Včetně prokletí pověr. Odzbrojil a odhalil všechny mocnosti,.I ty, které tě svazovali strachem.