Zamyšlení na každý den. 15. dobrá zpráva – Máš živou vodu.

Kdo věří ve mne, ‚proud živé vody poplyne z jeho nitra‘, jak praví Písmo.“ (Jan 7:38 [CzeCEP])

Minulý rok byl nejsušším rokem za mnoho let. Koryta řek, kolem kterých jsem jezdil, byly prázdné, mnoha lidem vyschly studny. Pokud by byly tak suché další dva roky, měli  bychom problémy s vodou. Možná by byla na příděl a určitě by se mnohonásobně zvýšila její cena. nehledě na to, co by byli schopni lidé všechno udělat pro to, aby vodu získali na úkor jiných. Voda je jednou z nejdůležitějších věcí na zemi. Bez ní člověk a všechno živé umírá.
Mnoho lidí na zemi trpí hladem, ale stejně tak trpí i nedostatkem vody. Je to utrpení mít žízeň a nemít se čeho napít. Trosečníci na moři zkouší pít vše, mořskou vodu, po které dostávají křeče, ale také dokonce i svou moč.

Ježíš mluví k ženě, která šla pro vodu ze studny:
Ježíš jí odpověděl: „Kdybys znala, co dává Bůh, a věděla, kdo ti říká, abys mu dala pít, požádala bys ty jeho, a on by ti dal vodu živou.“ (Jan 4:10 [CzeCEP])   Dál pokračuje:  … „Každý, kdo pije tuto vodu, bude mít opět žízeň  Kdo by se však napil vody, kterou mu dám já, nebude žíznit navěky. Voda, kterou mu dám, stane se v něm pramenem, vyvěrajícím k životu věčnému.“
(Jan 4:13-14 [CzeCEP]

Co je to za živý proud? Je to Duch svatý v nás. Můžeme chodit každý den k tomuto prameni, abychom načerpali dostatek. Je to pramen, který nikdy nevyschne a jehož proud se stává silnějším, čím více z něho pijeme. Každý den můžeme žádat o plnost Ducha svatého pro nás. Ježíš nám ho pošle v takové míře, že On, Duch svatý bude v našich ústech proudem živé vody i pro lidi kolem nás. Můžeme se stát více než kropícím vozem v parném dni. Můžeme přinášet lidem život skrze zvěst o Ježíši Kristu.
Požádej o Ducha svatého do svého života. Volej: Duchu svatý naplň mne dnes až po okraj, nechci chodit a dělat věci bez tebe. Nechci přemýšlet bez tebe. Nechci mluvit bez tebe. Nechci se modlit bez tebe… . Duch svatý přijde s mocí a silou do tvého života, ucítíš ho, jak prostupuje celým tvým tělem.
Můžeme čerpat z mocného pramene života. Z našich úst může vyvěrat pramen života.

U Ježíše, Ducha svatého u nebeského Otce nejsou žádné suché roky. Běž a začni mocně pít.