Zamyšlení na každý den. Bůh dává sny (vize) II

vize IIIZkoušeli jste někdy jet na kole, motorce nebo autem a dívat se těsně před kola? Nebo jít po chodníku  a dívat se pod nohy? Co se vám nejspíše stane? Pokud jdete po chodníku, nejspíše někoho srazíte, nebo narazíte na zeď. Pokud jedete na kole nebo autem, skončíte někde v příkopu. Proč? Sice vidíte dobře těsně před sebe, ale nevidíte nic kolem a hlavně nevidíte jaké překážky, zatáčky a dopravní značky máte před sebou. Když to pak přijde  a vy je zaregistrujete (všimnete si jich) nejste připraveni rychle reagovat. Jednoduše nejsme připraveni na to, co má přijít.

2. Boží sny a vize nás mají připravit na to, co má přijít.
Bůh chce, abychom byli připraveni. Pokud by to nechtěl, nedal by nám Písma, kde mnohými proroctvími připravoval svůj lid na to, co má přijít, co bude dělat. Tak připravuje dnes i nás.
Mít sny od Boha, vykládat je a v přijímat jeho vize, je jen jiný projev prorockého ducha.
To, že je nám oznámené, co bude Bůh dělat, nebo co se bude dít a my se podle toho nezařídíme, je jen důkazem, že nevěříme vizi, snu, slovům, které Bůh posílá přes své služebníky. Je to jeden velký nedostatek mnohých církví a společenstvích. Často připravujeme strategie, plánujeme finance, vymýšlíme techniky, ale kdybychom uvěřili vizi od Boha, ušetřili bychom si často peníze, čas i nervy. Chodíme krok za krokem s hlavou upřenou na zem, místo abychom  hleděli před sebe na Krista a na to, co připravuje.
Nejde jen o církev, ale jde i osobní život. Pokud chceš koupit nějakou nemovitost nebo ji prodat a dostaneš sen o tom, že za rok budou ceny vyšší. Co uděláš? Když ti Bůh zjeví ve snu, že budeš v Africe lékařem, pak půjdeš studovat techniku? Pokud ti Bůh vloží do ducha vizi o práci mezi dětmi, začneš hledat práci v domově důchodců?….
Faraon dostal sen, skrze který byl zachráněný Egypt od hladomoru. Proč? Protože poslechl a uvěřil tomu, co o tom snu vyložil Josef. Skrze sen Faraona, jeho víru v Josefův výklad, Josefovu schopnost vykládat sny a moudrost od Boha, byl Egypt připravený, když přišly roky hladu.
Mnohdy „nekřesťané“ mají více víry než ti, kteří mluví o sobě, že jsou věřící.

Bůh ti sesílá sen, nebo ti v duchu ukazuje obrazy proto, aby tě připravil na budoucí věci. Je to klíč k tomu, aby jsi mohl vstoupit do dveří, které mají název: „zítřek“.

Příště: Bůh dává sny, aby tě varoval.