Zamyšlení na každý den. Bůh dává sny (vize) VI

cesta vizeByl jsem před několika lety ve Filipech v Makedonii (v Řecku). Údajně jsem se díval do díry (jeskyňky?) kde byli vězněni Pavel a Silas.
Bůh Pavlovi jasně ukázal kam má jít:
Tam měl Pavel v noci vidění. Stál před ním nějaký Makedonec a prosil ho: „Přijď do Makedonie a pomoz nám!“ (Skutky 16:9 [CzeB21]) Díky tomuto vidění a tomu, že Pavel poslech, uvěřil první Evropan. Obchodnice Lydie. Uvěřila ona a celý její dům.
Následně Pavel odchází do Soluně a dále do Beroji. Během několika měsíců je rozšířeno evangelium po celé Makedonii a víra věřících ze Soluně (Tesalonika) a Filip po celém Řecku.
6. Bůh dává zjevení, aby nám ukázal směr. Cestu, po které jít.
V tomto případě to byl konkrétní směr kam jít kázat evangelium, ale může to být i směr duchovní – pochopení Božího myšlení. To vidíme na vidění, které dostal Petr ohledně obrácení se pohanů. (Skutky 9.kap.) Nejen mu Bůh ve zjevení ukázal, že evangelium je i pro pohany, ale také mu sdělil, že se nemá bát odejít s posly, kteří pro něj přišli.
Jinde můžeme vidět, jak Bůh ukazuje ve snu mudrcům z východu, aby se nevraceli zpět přes Jeruzalém, ale aby odešli jinudy, ukazuje ve snu Josefovi, aby s Ježíšem a Marií odešel do Egypta, pak opět ve snu mu zjevuje, že je čas se vrátit…. .
Bůh dává sny proto, aby nás nasměroval Božím směrem, po jím připravených cestách, ať je to již konkrétní země, město, ulice, dům, nebo duchovní směr, jeho myšlení a jeho pohled na věci a život.

Ne vždy je jednoduché se vydat tím směrem, který ukazuje Bůh a není ani jednoduché dojít na místa, kam nás posílá. Je tu velká opozice, Satan. Nemusíme se však bát. I v takových chvílích tlaků a protivenství chvalme a děkujme Bohu tak, jak to dělal Pavel a Sillal ve vězení a očekávejme na to, co Bůh udělá se situací, jak ji promění, jak uvidíme průlom a požehnání. Není to naše cesta. Je to Boží cesta, na kterou nás vyslal sám Hospodin zástupů. On ji pro nás i uvolní a učiní ji průchozí. Na nás je jen poslechnout, jít, chválit a děkovat a být trpělivý v očekávání Božího jednání.