Zamyšlení na každý den. Bůh dává sny (vize) Zakončení

nasloucháníKdyž jsem přijeli sloužit do Prahy, dostal jsem z Ducha svatého obraz o tom, co všechno chce udělat během následujících tří let. Napsal jsem to na papír a snažil jsem se to časově krok za krokem nějak propojit, aby to dávalo smysl mně i mým nadřízeným. Pak jsem ten papír odložil. Po třech letech jsem z Prahy odcházeli. Když jsem se podíval na to, co po  nás zůstávalo, bylo to přesně to, co mi Duch svatý ukázal tři roky před tím. Mělo to však jeden háček. Vše se uskutečnilo, ale přišlo to a stalo se to úplně jinak, než jak jsem to na papíře propojoval.
Bůh nám mnohdy dává sny, ve kterých uvidíme vizi – konečný cíl. Je pak na něm, jak nás během doby vede, abychom do tohoto cíle došli.
Je pošetilé pokoušet se přinutit Ducha svatého k tomu, aby k nám začal mluvit tak, jak mi chceme, v jakém čase mi chceme a co mi chceme. Duch svatý je naprosto svobodný a nezávislý na nás a naších představách. Někdy se tak snažíme přinutit Ducha svatého k nám mluvit, že přeslechneme jeho hlas. Je to proto, že ho nutíme, aby k nám mluvil podle toho, jak jsme si to vysnili, nebo jak si myslíme, že by to správně mělo být. Pak se nám taky může stát, že když chceme za každou cenu slyšet Ducha svatého, zaměníme náš hlas a hlas našich představ za jeho.
Byl jsem rád, že jsem ten papír s vizí na tři roky založil, protože jsem nemusel kontrolovat, jestli je to přesně tak, jak jsem si to napsal. Dokonce jsem na to zapomněl. Duch svatý byl u mne svobodný v tom, co chtěl a jak to chtěl dělat. On je vlastně vždycky svobodný, ale mi se někdy sami svážeme naplánovanými postupy a kroky, které nám nedají šanci naslouchat tomu, co Duch chce dělat.
Jsou jen tři věci, které ti pomůžou slyšet Boží hlas a vidět jeho sny. Touho ho slyšet a poslechnout. Naslouchat a očekávat, že začne mluvit. Žádat o konkrétní věci. Bůh určitě naplní tuto tvoji touhu. Musíš však být připravený, že bude k tobě mluvit tak, jak on sám uzná za vhodné:
– skrze Písmo
–  Duchem svatým skrze hlas tvého ducha
–  pokojem
–  nedostatkem pokoje
–  skrze výklad jazyků (můžeš vnímat, za co se v jazycích modlíš,
nebo při modlitbách uvidět obraz toho, co se modlíš)
–   skrze sny
–   vnitřní jistotou (zjevením-svědectvím v sobě samých)
–  nadpřirozenými událostmi
Neodmítej nic z toho. Nevíš, co Bůh použije. Jen mu řekni o své touze ho slyšet, dělat to, co ti oznámí, jít tam, kam tě pošle …
Řekni mu, jak toužíš slyšet jeho hlas a toužíš po tom, aby tě ochránil od cizích hlasů. Věř, že On to uslyší a dříve nebo později začneš slyšet a vnímat jeho hlas.