Zamyšlení na každý den. Boží moc chce vše.

Kdo není ochoten nést svůj kříž a jít za mnou, nemůže být mým učedníkem. Tak tedy žádný z vás, kdo se nezřekne všeho, co má, nemůže být mým učedníkem. Lukáš 14:27‭, ‬33 B21

Je o nás napsané:  Amen, amen, říkám vám: Kdo věří ve mne, bude dělat skutky, které dělám já. A bude dělat ještě větší skutky, neboť odcházím k Otci. Jan 14:12 B21. Nemůžeme dělat větší skutky než Ježíš, co se týká kvality. Nemůžeme být více než Bůh. To nejde. Tady je myšleno vetší do množství skutků. Ježíš sloužil tři roky. Služebníci slouží mnohdy i padesát let. Ježíš neměl k dispozici kvalitní cesty, auta, letadla, mobily…. . Dnes můžeme  navštívit mnohem více nemocných a chromých než on. Dnes se za námi mohou dopravit lidé z celé země. V tom můžeme dělat větší skutky než on.

Není učedník nad mistra ani služebník nad svého pána. Pro učedníka je dost na tom, když bude jako jeho mistr a služebník jako jeho pán. Jestliže hospodáře nazvali Belzebubem, čím spíše jeho domácí? Matouš 10:24‭-‬25 B21.

Ježíš obětoval pro Otce vše. Nemůžeme si myslet, že my můžeme být a chodit v jeho moci a přitom nic neobětovat. To by znamenalo, že  bychom byli nad svého mistra. To bychom byli více než Ježíš.

Když někdo z vás bude chtít postavit věž, nesedne si nejdříve, aby spočítal náklad, zda má na její dokončení? Jinak, kdyby položil základy, ale nemohl stavbu dokončit, všichni okolo by se mu posmívali: ‚Tenhle člověk začal stavět a nemohl to dokončit!‘ Lukáš 14:28‭-‬30 B21

Než se rozhodneš pro službu v Boží moci, sedni si a spočítej náklad. Jsi ochotný, ochotná obětovat vše? Svoji rodinu. Děti. Rodiče. Pověst. Majetek a postavení. Budoucnost. Svobodu v rozhodování. Jsi ochotný, ochotná dát vše?

Mnozí služebníci začali sloužit a děli se skrze  ně mocné skutky. Pak najednou odešli ze služby, vytratili se. Protože si  nespočítali náklady. Když přišla do života jejich rodiny  nemoc, smrt, dluhy, posměch pro špatný život jejich dětí, soudy, opovržení, samota, vzdali to. Buď odešli ze služby, nebo začali Bohu vyčítat.

Z jedné strany chceme mít v životě Boží moc, z druhé chceme mít pohodlný život a Bohu obětovat jen to, co sami chceme. Mít Boží moc, znamená dát vše.

Ještě toužíš po Boží moci? Běž a spočítej si náklad a pak předstup před Pána.