Zamyšlení na každý den. Návrat z dovolené od mobilu, internetu….

Opět se po delší odmlce hlásím. Byli jsme na dovolené. A skutečně jsem si na odpočinul od práce a dokonce i od psaní. Ne, že bych nechtěl psát, ale Tatínek mne zná a odřízl mne i od psaní.
Věděl jsem od něho, že se mám úplně odříznout na celou dobu dovolené.
Poprvé po mnoha letech jsem si nevzal sebou na dovolenou mobil. Telefony jsem přesměroval na kolegu a mobil zůstal doma.
Ovšem doma nezůstal tablet i s jeho SMS kartou. I když jsem byl rozhodnutý nepracovat, měl jsem díky kartě přístup na internet a možnost v nutném případě i volat. Ovšem, jak jsem již napsal, Tatínek mne zná. Po příjezdu na místo jsem si vypnul  úplně tablet, (přitom to nebylo potřeba) a hned jak jsem to udělal, uvědomil jsem si, že si nepamatuji PIN. Tak telefon a internet byly vyřízený najednou. A skutečně několik dní jsem tablet nepoužil. Pak jsem se k němu vrátil s tím, že mohu po ránu psát. Velice brzo jsem zjistil, že program, který v tabletu mám, mi to neumožňuje ukládat (jen do určitého množství uložení dokumentů, které jsem vyčerpal prvním ukládáním na dovolené).
Od té doby jsem skutečně úplně vypnul a tablet používal pouze k rannímu čtení Písma.
Za celou dovolenou jsem neřešil žádný telefonní hovor ani mail a ani webové stránky. Protože nemám potřebu fotit, byl jsem úplně volný.

Doporučuji každému si to na pár dní vyzkoušet. Nemusíš čtrnáct dní jako já. Možná bude stačit den, dva,… odtrhnout zrak od mobilů, přetrhat kontakt s facebookem, maily a internetem vůbec. Možná si říkáš, že s tím nemáš problém, ale zkus si nevzít do ruky jeden, dva dny mobil a nezvedat ho, když bude zvonit. (Je skutečně  vše tak důležité?)

Jak by byl úžasný náš vztah s Duchem svatým, kdybychom stejně očekávali jeho zavolání, jeho „cinknutí, oznámení“, že má pro nás zprávu. Byli tak na něj napojeni, jako jsme na všechny ty známe i neznámé kontakty na facebooku a stejně často vyhledávali jeho zprávy. Jak bychom ho začali poznávat kdybychom se s ním stejně dlouho sdíleli, jako se sdílíme s lidmi přes náš mobil.
Nemyslím si, že Bůh začne používat mobil k tomu, aby se s námi domluvil, ale spíše naopak. My potřebujeme odložit ten svůj, abychom zaslechli jeho volání a poznali jeho touhu po společenství s námi a uslyšeli jeho sms, kterou nám tak často posílá skrze své Slovo.

Tak co? Zkusíš to? A vydržíš?