Zamyšlení na každý den. Nejen dovolená.

maxresdefaultVěci pomíjí. I dovolená. Když se vrátíte, do týdne je všechno pryč a jste opět v koloběhu práce.  Vše pomíjí a má svůj konec. Krásně postavené domy, sebelepší služby apod. Vše pomíjí. Kolik krásných budov a děl bylo během několika měsíců zničeno na blízkém východě. Ty, co stavěli objekty oděvního závodu v Prostějově, nenapadlo, že za pár desítek let budou tyto budovy zbořeny a nic z nich nezůstane.
Někdo po vás převezme projekt, který jste roky budovali a do roka ho předělá tak, že to nepoznáte.
Můžete napsat mnoho knih a namalovat mnoho obrazů a stejně jednou vše pomine, nebo zajde do zapomenutí.
To, co zůstává je Boží. Co je světa, to jednou úplně pomine.
Co je vlastně Boží. O co Bohu jde?

O co Bohu jde, pro to připravil své království. Do jeho království nebude vzatý žádný projekt, na kterém jsi dělal, žádná budova, kterou jsi stavěl, žádná služba, ve které sloužíš.  Boží království je pro lidi. Oni jsou do něho zváni. O ně Bohu jde. Nejde mu o to, co vytváříš, ale o tebe samotného. Tebe chce dovést do svého království. A tak jako mu jde o tebe, jde mu i o ty kolem tebe. Rodinu, spolupracovníky, podřízené, nadřízené, o tvé bratry a sestry v církvi, ve službě, o tvé klienty, žáky, pacienty….
Vše ostatní je prostředkem a vytvářením cesty k tomu, aby jsme mohli dojít. Vše. I dovolená, i kolony, i alergie….
Bůh ví o všem a pro vše má svůj čas. Nemůžeš ze stanu, chatky pro déšť? Možná právě s tebou skrze to chce Bůh jednat. S tvým srdce. V takové situaci vychází mnoho věcí na povrch. Můžeš to vidět a jednat s tím. Možná potřebuješ utvrdit vztahy a teď ti Bůh dal šanci, protože nemáš kam utéct. Možná jsi sám/sama na hotelovém pokoji pro nemoc, alergii. Ostatní se sluní, baví u vody, ale ty máš samotu. Bůh chce s tebou mluvit, naučit tě, jak je příjemné být sním, že je to lepší než zábava u vody. Možná stojíš v koloně. Máš čas se stát dětem vzorem a začít žehnat a děkovat Bohu i v tom horku na dálnici.
Pro Boha je i dovolená a cesta na ni a z ní nástrojem k tomu, aby tě připravil na cestu a dovedl tě po ní do jeho království. A nejen dovolená.
Vše a všechny okolnosti používá k tomu, aby tě i mě proměnil do podoby Ježíše Krista. Protože nás miluje. Díky mu za to.