Zamyšlení na každý den. Tady jsi.

PříběhyVčera jsem si v autě pustil CD s písněmi, které jsme s Igorem Mamojkou napsali před několika málo lety. Bylo to CD Příběh. I když tam není ani jednou slovo  Bůh, je 80% písní o Bohu.
Věříme a toužíme, aby jak hudba, texty i zpěv byly inspirovány Duchem svatým. Když pak někdy člověk zaslechne některé kritiky, zapochybuje. Včera mne Bůh při poslouchání potěšil. Ve chvíli, kdy jsem pustil přehrávač, začala píseň Tady jsi. O dvou mladých lidech, kteří jsou zamilovaní a prožívají první chvíle dotýkání a poznávání se. Při tom všem však mohou zůstat v čistotě. Část textu zni:
„Když vplétáš mi svoje prsty do vlasů   a srdce tlačí slzy štěstí do očí. Tady jsi, tady jsi.
Když první dotek naše srdce rozbuší, a dívat si jen do očí, to nestačí. Tady jsi, tady jsi.
To ty jsi ta láska, co nás provází, co nás i s nevinností zachrání. Zachrání, zachrání.“

Bůh včera ke mě skrze tento text promluvil. Bylo to:
„Lidé mohou ve všech situací zůstat čistí, pokud se nechají zahrnout mou láskou. Má láska se stane jejich ochranou.“
Jako Otec miloval mě, tak jsem i já miloval vás. Zůstaňte v mé lásce. (Jan 15:9 [CzeB21])
David volá k Bohu:  Obživ mě, Hospodine, pro jméno své, ve své spravedlnosti z trápení vyveď mě.  Kvůli své lásce kéž mé soky umlčíš, všechny mé protivníky prosím znič – vždyť jsem tvůj služebník!  (Žalmy 143:11-12 [CzeB21])

Bůh pro lásku svou, umlčuje všechny naše soky a nepřátele – satana a jeho přisluhovače. Již je porazil. Je to jeho láska k nám, která to dělá. Pokud zůstáváme v jeho lásce, jsme pod ochranou před pokušením. Čím více si budeme užívat Boží lásky na nás, v nás, lásky, kterou nás zahrnuje, tím menší vliv bude mít na nás pokušení, dokonce ho často ani nezpozorujeme, protože budeme skrze tuto lásku čistí a plní radosti z toho, co v ní prožíváme. Budeme vidět lidi a věc v čistotě Boží lásky.

Tvou lásku stále před sebou vidím, tvá věrnost mě všude provází. (Žalmy 26:3 [CzeB21])

Hospodinův zrak patří těm, kdo ho ctí, on hledí na ty, kdo v jeho lásku doufají,…(Žalmy 33:18 [CzeB21])

Na čas jsem přestal se psaním, ale včera jsem dostal novou inspiraci a povzbuzení i skrze jeho potvrzení, že co jsme psali, bylo z něho.
Také mi řekl : „Neboj se psát proto, že by to nebylo ze mne. Já jsem s tebou a povedu tvoji mysli, fantazii i ruku“
Tak se těším. Věřím, že to není jen pro mne, ale i pro mnohé další, které někdo zastavil ve psaní veršů, písní, knih, malování, vyprávění …
Neboj se, Bůh je s tebou a v tobě a chce dělat věci skrze tebe.