Zamyšlení na každý den. Jen pro tebe.

Nevzpomínám si, že bych získal někdy nějakou cenu ve sportu. Jen jednou, asi v druhé třídě, mi pověsili  zlato na krk za výhru ve vybíjené. To bylo ovšem kolektivní a především čokoládové zlato.
Viděl jsem však jak to potěšilo tátu, který na těch sportovních dnech byl, zvláště, když mne soupeř nemohl vybít ze hry. Ne, že bych byl mrštný a rychlý, naopak byl jsem více než při těle a nebyl problém se do mne trefit, ale každý míč se mi podařilo chytit a ustát. Snad pro mou váhu. Každopádně jsem měl radost, že měl radost táta. Asi proto si na to ještě vzpomínám.

V jedné z další písní (Triatlon) na CD  je refrén :
„Oči upřené jen na tebe.
Jen tak běžet mohu cílem vítězně.“
a v následující sloce se zpívá:
„Zlatem dnes tu je,
zvítězit jen u Tebe.“

Pavel v deváté kapitole 1.listu Korintským píše: „Každý závodník má přísnou sebekázeň – oni to dělají pro věnec, který zvadne, my ale pro ten, který nezvadne.“ (1. Korintským 9:25 [CzeB21])
Pro koho chceme vítězit? Pro koho běžíme závod?
Občas za mnou přichází lidé, kteří si stěžují na to, jak se jim nedaří v tom a v tom. Nebo si stěžují na útoky od ďábla v různých oblastech života. Když je poslouchám, z velké části zjišťuji, že si stěžují na situace, ve kterých bojují za sebe. Chtějí vybojovat vítězství pro sebe. Ať se jedná o finance, rodinu, církev, je v tom jejich osobní prospěch. Od pohodlí, finančního zajištění, lidského uznání v církvi i mimo ni, nebo dožadování se autority ve sboru. Běží svůj běh, proto aby získali věnec, který dává svět.

Dnes chci svým vítězství dělat radost Ježíši, Otci. Radovat se  společně s Duchem svatým. Je skvělé, že nemusím být skvělým a dokonalým sportovcem (odborníkem, studentem, žákem, …), který vyhrává první ceny. Jsou to mé vítězství pro Pána, před ním a především s ním a díky němu.

Přidej se. Cena pro vítěze za to stojí:

Dobrý boj jsem bojoval, běh jsem dokončil, víru jsem zachoval.  Nakonec je pro mne připraven věnec spravedlnosti, který mi v onen den předá Pán, spravedlivý soudce. A nejen mně, nýbrž i všem, kteří milují jeho zjevení. 

(2. Timoteovi 4:7-8 [CzeCSP])
A když se ukáže nejvyšší pastýř, dostanete nevadnoucí věnec slávy. (1. Petrova 5:4 [CzeCSP])
⌈Přijdu brzy⌉. Drž pevně, co máš, aby ti nikdo nevzal věnec vítěze. (Zjevení 3:11 [CzeCSP])