Zamyšlení na každý den. I ty něco máš.

Všimli jste si, že my lidé většinou toužíme po tom, co vidíme u druhých. Například já jsem vždycky toužil po tom, abych uměl hrát dobře na piáno. Ne tak, že se to musím nadřít, ale obdivoval jsem své kolegy, kteří si k němu sedli a hned se připojili ke kapele, aniž potřebovali noty. Nebo dokáží hrát podle akordů apod. Já musím všechno tvrdě nadřít z not a ještě nejsem schopen hrát s kapelou.
Říkal jsem si:“Jo, ten se má, To se mu to hraje, když dostal takový úžasný dar.“ Nebo něco podobného.
Na druhou stranu zase o mě mohl někdo říkat (a také říkali): Jo, ten se má. To se mu to káže, když se podívá do Písma a je schopem ihned mluvit. To já si ho musím připravovat několik dní nebo hodin“ A možná si to říkal i ten, komu jsem já záviděl jeho hraní na piáno.
Vždy nějak toužíme po daru, který vidíme u jiných a přitom si nevšímáme a neděkujeme za ten, který jsme od Boha dostali.
Pavel píše Timoteovi, aby nezanedbával dar, který je v něm (1. Tim.4:14) a na jiném místě píše o duchovních darech: „To vše ale působí jeden a tentýž Duch, který obdarovává každého jednotlivě, jak sám chce.“ (1. Korintským 12:11)  Věřím, že to platí nejen na duchoví dary, ale na dary obecně. Když se podívate kolem sebe, zjistíte, jak různě jsme obdarovaní. Ten zvládne toto a jiný zase toto. Ten má šikovné ruce a další dokáže vynalézat, malovat… Každý něco máme.
Pavel píše, abychom nezanedbávali to, co jsme dostali. Lidé, kteří si uvědomili svůj dar a  žačali ho používat se díky tomu stali známými. Zpěváci, hudebníci, malíři, spisovatelé, herci, ale také lékaři, vědci, podnikatelé, řemeslníci, sportovci. Mohl bych vyjmenovat všechny profese. Je mnoho lidí, kteří dostali skvělý hlas. Je mnoho lidí, kteří dostali zručnost, schopnost logického uvažování…, ale je málo těch, kteří toho daru využili, pracovali na něm a používají ho. Každý jsme dostali nějaký dar. Jak v duchovní oblasti, když jsme přijali Ducha svatého, tak v pozemském světě, při svém narození.
Nedívej se kolem sebe a  nestěžuj si na to, že jiní mají něco, co ty nemáš. TY TAKÉ MÁŠ !!! Ty také máš svůj dar od Boha. Bůh ví, proč ti dal právě ten konkrétní dar a nedal ti ten, co má tvůj bratr. Objev ho v sobě, začni na něm pracovat. Nezanedbávej ho, ale naopak ho začni používat a rozšiřovat ke slávě Ježíše. I když je to něco, co si myslíš, že jsi zdědil po rodičích, nebo ses s ním narodil, možná si myslíš, že sis ho vypěstoval sám, ale stále je to dar od Hospodina. Začni ho používat pro jeho slávu.