Zamyšlení na každý den. Boží moc ke spasení.

Nestydím se za evangelium – vždyť je to Boží moc ke spasení každého, kdo věří, předně Žida, ale i Řeka. V něm se totiž zjevuje Boží spravedlnost z víry k víře, jak je psáno: „Spravedlivý pak bude žít z víry“ (Římanům 16-17 B21)

Stydíš se za evangelium? Víš, jak to poznáš? Je to jednoduché. Když v práci, ve škole, v rodině, někde ve společnosti lidí, kde tě znají, ale i kde tě vidí poprvé, se ti nechce mluvit o tom, že věříš v Ježíše Krista a mluvíš vyhýbavě. Místo o Ježíši, mluvíš všeobecně o Bohu, všeobecně o víře, nebo vůbec nepřiznáš, že jsi věřící.
(Možná že jen dnes se ti nechce hovořit, chceš zůstat v anonymitě, ale právě dnes jsou tu lidé kolem tebe, kteří potřebují slyšet naši zprávu)
Chci tě povzbudit. Nemáš se za co stydět. Naopak. Máš něco, co je velmi vzácné a drahé. Nepřinášíš žádnou zprávu druhé nebo třetí jakosti v okurkové sezóně, ale tu nejlepší, nejmocnější, nejradostnější a nejdůležitější zvěst na světě. Máš top zprávu pro lidi na světě. Máš něco, co by mělo být na prvních stránkách všech novin a časopisů. Hlavní zprávou ve všech médiích. Dobrou zprávu o Ježíši Kristu ! (Všimni si, není to dobrá zpráva o Bohu, ale o Ježíši. Mnoho náboženství má svého boha, ale Ježíš je tím úhelným kamenem.)
Tak směle pozvedni hlavu, otevři pusu a mluv. Nemáš se za co stydět. Pokud půjdeš ve smělosti víry zprávy, kterou neseš, Ježíš se k ní přizná a bude potvrzovat tvoje slovo. Ať zázraky při modlitbách za lidi, nebo zázrakem obrácení srdcí k němu.
Nenech se odradit těmi, kdo tvou zvěst nepřijmou a budou se ti vysmívat. Nevysmívají se tobě, ale Pánu.
Hlavně si pamatujme, že nejsme prodejci, kteří zastavují lidi a nabízjí levné voňavky, ale vyslanci Boha, Stvořitele nebe a země, toho, kdo má moc život dát i vzít, toho kdo má moc zachránit duši.
Chci nás dnes povzbudit ke smělému vyznání před lidmi. Přiznání se k Božímu království, k Ježíš Kristu.
Máme v sobě, v našich ústech Boží moc ke spasení.