Zamyšlení na každý den. Pane, pro TVOU slávu.

Dostal jsi se někdy do situací, kdy tě lidé obviňovali, nebo spíše obviňovali Boha z toho, že něco neudělal, neuzdravil, neudělal zázrak. Znáš ta slova: „Co to máte za Boha, když nic neudělá a nechá tě nemocného…, chudého,… bez práce,….když nechal zemřít  apod. Určitě se ti to již stalo. Jak jsi reagoval? Co se v tobě odehrávalo. Jak ve vztahu k tomu člověku, tak ve vztahu k Bohu.
Nechtěl jsi, aby jim to Bůh ukázal. Aby tedy udělat ten zázrak, uzdravil. Asi ano. Možná jsi to ještě umocňoval tím, že jsi mu říkal, tak se oslav Pane, udělej to Pane, pro tvou slávu. Nenech se tak ponižovat Pane.

Pokud budeme upřimní, větinou nám nejde o Jeho slávu, ale o zadostučinění pro nás. Ježíš nepotřebuje dělat věci pro svou slávu, on ji má. Všechnu. Jeho nemůže nikdo ponížit. Jde často o naše zranění. Chtěli bychom dokázat, že MY věříme v toho pravého Boha. Ukázat jim to.
Často pak prosíme o zázraky, protože si na nás lidé ukazují prstem a my jim potřebujeme „vytřít zrak“,  zázračným uzdravením, záračným požehnáním, zázračným otěhotněním, zázračnou moudrostí apod. Čím více se na nás vytváří tlak okolí, tím více prosíme a modlíme se o zázrak. Přitom místo zázraku je velké nic.
Odstupme od tohoto tlaku okolí (někdy je vyprodukován i křesťany, kteří neustále hovoří o uzdravení a „ví přesně“ proč u tebe uzdravení není, nebo jak by jsi se měl modlit). Úplně se od toho tlaku odděl. Pokud se mu podvolíme, přestaneme být svobodní a dostáváme se pod prokletí, protože se chceme líbit lidem, místo Bohu. Navíc to zastíráme slovy „oslav se Pane“. Pokud tlačíš na Pána, protože na tebe tlačí okolí, prosím, odstup od toho. Potřebujeme k Pánu přicházet svobodně s upřimný srdcem. Můžeš mu říci jak tě to zraňuje -tebe, bolí – tebe, ale nesnaž se ho manipulovat a zneužívat „pro tvou slávu Pane“. Pokud budeš k němu i v těchto věcech upřimný, najednou zjistíš, že ti skutečně  jde jen o to, aby se oslavil Pán. Pak se skutečně skrze tebe a tvůj život bude oslavovat, ale možná úplně jinak než očekáváš, než očekává tvoje okolí.
Ale to už je ti jedno, protože ti nejde o tebe, o zalíbení se lidem, ale raduješ se z toho, že se Pán oslavuje.