Zamyšlení na každý den. Na 100%, nebo na nulu.

Genesis 7:5  A Noe udělal všechno, jak mu Hospodin přikázal.

Exodus 39:32  Tak byla dokončena všechna práce na příbytku stanu setkávání. Synové Izraele udělali všechno tak, jak přikázal Hospodin Mojžíšovi; tak to udělali.

Marek 11:24  Proto vám pravím: Věřte, že jste všechno, za cokoliv se modlíte a oč žádáte, přijali, a budete to mít.

Bůh miluje slovo všechno. Je maximalista. Jeho spasení je stoprocentní. Není jen částečné, na chvíli. Dělá pro tebe všechno a také všechno vyžaduje.
Kdy naposled jsi pro něho udělal všechno tak, jak ti přikázal?
Kdy naposled jsi pro něho udělal maximum?
Udělat všechno tak, jak nám přikázal Hospodin znamená, předat všechnu vládu jemu. Pokud neudělám všechno tak, jak on přikázal, ale něco udělám tak, jak si myslím já, že by to mělo být, pak jsem něudělal všechno. Většinou děláme věci, které Bůh po nás chce jen z části. Bůch chce vše a dává vše. Pokud děláme jen částečně to, co nám přikazuje, pak se nedivme, že nám věci „nefungují“. Že nevedeme vítězné války, ale jen občas zvítězíme v nějaké malé bitvě. S naplněním „všeho“, přichází také „všechno“ z nebe, co tam Bůh pro nás připravil.
Protože nás Bůh miluje a dává nám vše, tak nás pak musí přivést k tomu, abychom pochopili, že se potřebujeme vzdát toho svého. Musí nás přivést do situací, kdy řekneme: „už nemůžu, vzdávám to, potřebuji tě ve všem“. Do situací, kdy jsme na nule. Pak můžeme opět začít dělat vše tak, jak nám přikázal. Tedy na sto procent.
Máme dvě možnosti, buď začít dělat (v moci Ducha svatého) vše tak, jak nám to Bůh přikázal, nebo se k tomu nechat dovést tím, že skončíme na nule. Nepočítejme s tím, že budeme zažívat Boží zázraky a jeho moc někde mezi tím.

Marek 10:28  Petr mu začal říkat: „Hle, my jsme opustili všechno a následujeme tě.“

Udělat vše tak, jak nám to Bůh přikázal, znamená opustit vše a následova ho.

Co si vybereš? 100% nebo 0.