Zamyšlení na každý den. Zaměření I.

Hledejte pokoj města, do kterého jsem vás odvedl a modlete se za něj k Hospodinu, protože v jeho pokoji budete mít pokoj. Jeremiáš 29:7

Včera jsem měl velmi náročný den. Od samého brzkého rána až do večera. Jedna z věcí, kterou jsem řešil je změna účelu stavby. Koupili jsme (organizace) pro práci sboru budovy, které však jsou oficiálně vedeny jako rodinné domy. Tedy k rodinnému bydlení a ne k veřejné činnosti. Když jsme zde chtěli zaregistrova komunitní centru, zjistili jsme, že musíme změnit na stavebním úřadě jejich účel. I když to vypadá  jednoduše: vyzvednete a vyplníte žádost, pak ji podáte na úřadu. Prakticky to není tak jednoduché. Musíte mít plány domu, zpracovaný projekt požární ochrany a provedené změny tak, aby vám to schválila krajská hygiena. Zjistili jsme, že pro stáří domu a několik majitelů plány nejsou. Tady nastal problém.
Musíme zaměřit znovu celý objek, tedy několik stavení, udělat půdorys,  podle kterého požární firma vytvoří projekt požární ochrany… Pokud vše bude hotovo a zaplaceno, můžeme podat žádost.

Tato situace mne dovedla k přemýšlení o tom, jak je dobré mít čerstvé zaměření, a pokud je nemáme, pak je vytvořit. Potřebujeme pro život s Bohem často korigovat náš život a měnit jeho účel. Potřebujeme očekávat  a vyhlížet to, co Bůh chce dělat. Mít zaměření na Boží dílo. Někdy zaměřuje dílo satana. Necháme se tím rozptylovat, rozčílit, zahořknout. Zaměření toho, co dělá ten zlý, nás vede k útočnosti vůči lidem, dlouhodobě  pak do apatie z vyčerpání a přináší beznaděj. V takovém případě jsme stavbou, ve které se nachází archiv všeho, co dělá ďábel a my jsme jeho archiváři, kteří se hrabou v jeho práci a dělají ji reklamu. Z toho má radost, protože nás to ničí a o to mu jde. Navíc vynáší jeho moc nad našimi životy.

I náš život potřebuje často změnit „účel stavby“. Potřebuje být stavbou, která je otevřená pro vše, co Bůh dělá a připravuje. Potřebuje nové zaměření. Na to, co Bůh dělá. Aktivně vyhlížet Boží jednání a připojit se k němu:  „Neboť všechno, co Bůh stvořil, je dobré... 1. Timoteovi 4:4 a  … co Bůh činí, to je pro věčnost; není možné k tomu nic přidat a není možné od toho nic ubrat… Kazatel 3:14″.

To dává a bude dále dávat našemu životu radost, naději a sílu. Přinášet pokoj v bouřích a hlavně budeme mít vždy správně zaměřený náš život. Nebudeme útoční vůči lidem, ale budeme vyhlížet, co ON bude dělat a jak se můžeme připojit. Staneme se požehnáním pro místa, situace  i lidi.

Změň účel svého života! Udělej jeho nové zaměření!